среда, 22 април 2009

Сите во природа!

На 26.04.2009 ќе се одржи традиционалната планинарска акција СИТЕ ВО ПРИРОДА.
Целта на акцијата е поттикнување на граѓаните на Прилеп на се почесто движење во природа.
Секој учесник на акцијата треба да ја мине патеката која почнува околу 650м после подвозникот за с.Селце (каде што се дели патот за манастирот Св.Димитрија), па минува на чешмата Колкоец, чешмата Под плазо, споменикот на Спасе Темелкоски и завршува под Шаторов Камен.