среда, 29 април 2009

WI-FI во центарот на Прилеп?

Според некои информации наскоро центарот на Прилеп би можел да биде покриен со WI-FI безжичен интернет. Тоа значи дека секој со лап-топ или мобилен телефон кој поддржува Wireless ќе може да си седна на клупите на плоштад и да си сурфа. Звучи одлично. Останува да се надеваме дека и ќе биде реализиран овај проект што поскоро.
Кога сме кај WI-FI, дали некој располага со листа на кафулиња во градот кои им овозможуваат ваква услуга на своите потрошувачи?