среда, 18 февруари 2009

Стефановски со мини-турнеја низ Македонија

Популарниот гитарски виртуоз Влатко Стефановски со своето трио напролет ќе одржи мини-турнеја низ градовите во Македонија. Настапите ќе почнат од Струмица на 6 март, а во наредниот ден ќе настапат во Битола. На 13 и 14 март ќе настапат во Гостивар и во Прилеп, а мини-турнејата ќе заврши со концертот во Куманово на 25 март. По концертите низ Македонија, на 30 март Влатко ќе настапи заедно со Мирослав Тадиќ, Теодосиј Спасов и Оркестарот „Тонкунстлер“ во Виена, а потоа на 4 април самиот ќе настапи во словенечкиот град Птуј. Загревање за овие настапи ќе бидат концертите во Љубљана на 19 февруари и во Нови Сад на 27 февруари, каде што исто така ќе настапи со триото. На 4 март во Истанбул ќе настапи со турскиот музичар Кудси Ергунер.
Извор: Дневник