вторник, 10 февруари 2009

Јавна анкета за изградба на комплексот „Карпалак“

На општинската веб страница е поставена јавна анкета за определување на локација за изградба на комплексот „Карпалак“ посветен на загинатите војници од Прилеп во војната 2001. Понудени се 4 предлог локации: на главниот плоштад, плоштадот „Александрија“ и две локации во Паркот на револуцијата.
Доколку не навлегуваме во изборот на локациите единствена забелешка е неможноста да се предлагаат нови локации бидејќи изборот е премногу тесен. Нашите војници заслужуваат да имаат посебно катче одделено од учесниците во Втората светска војна, настрана од плоштадите.