вторник, 30 декември 2008

„Гранпри“ за „Приказна за војникот“

Претставата „Приказна за војникот“ на центарот за култура „Марко Цепенков“ од Прилеп ја освои наградата „Гранпри“ за најдобра претстава на 10. издание на фестивалот на аматерски театарски групи од Македонија „Лица без маски“. Претставата на режисерот Игор Трпчевски во април 2009 година ќе ја претставува Македонија на интернационалниот театарски фестивал „Лица без маски“.
Тричленото жири изборот на најдобрите го направи во селекцијата од осум претстави на аматерски изведувачи, четири од Скопје и четири од внатрешноста.
Извор: Шпиц