четврток, 11 декември 2008

Психомодо поп за нова година во Прилеп

Легендарната хрватска рок група „Психомодо поп“ ќе настапи во Прилеп за пречекот на новата 2009 година. Формирани во 1983 година, со својата музика и необичните сценски настапи за кратко време ја освоија публиката во бившата Југославија и беа еден од ретките бендови од овие простори чии спотови редовно се вртеа на MTV. Досега имаат издадено повеќе од десет студиски, во живо и компилациски албуми. Сите нивни македонски фанови ќе можат да присуствуваат на нивниот настап на 31 Декември на градскиот плоштад во нашиот град.
Во останатиот дел од програмата за пречекот на новата година ќе настапат: Елена Велеска, Јован Јованов, Елвир Мекиќ и Драган Б.Костиќ