вторник, 16 декември 2008

Се подготвува „Госпоѓица Јулија“ во Народниот театар

Претставата „Госпоѓица Јулија“ во режија на Кирил Петрески премиерно ќе биде изведена неколку дена пред нова година, а изведбите на претставата ќе продолжат после новогодишните празници со самиот старт на театарот со целосниот репертоар.
Освен играњето на овие театарски претстави, во 2009 година репертоарот ќе се надополни со уште неколку театарски проекти:
„Таму каде што не сум бил“ по текст на Жанина Мирчевска и режира на Зоја Бузалковска;
„Бели ноќи“ на Достоевски во режија н Ѕвездана Ангеловска;
„Крпен живот“ на драматургот Блаже Миневски и режија на Владо Цветановски;
Комедијата „Јане Задрогаз“ на Горан Стефановски со проверениот комедиограф Коле Ангеловски;
„Тартиф“ на Молиер за која режисерско видување ќе има режисерот Кирил Петрески како и детската претстава „Малиот Принц“ на Егзипери која ќе ја режира Петар Димоски.
Извор: Прилепски Театар