среда, 24 декември 2008

Стефанија Биноска најубава во 2008 година

Деветнаесетгодишната Стефанија Биноска од Прилеп, членка на модното студио „Црнокрак“, е избрана за мис на 2008 година, на изборот на кој учествуваа наградените девојки од сите годинешни избори за убавина. Веќе традиционалниот избор се одржа во хотелот „Романтик“ на Велешкото Езеро, во организација на модните студија „Црнокрак“ од Скопје и „Шанел“ од Битола, кои продолжуваат со успешната соработка.
За прва придружничка беше прогласена 16-годишната Николина Кузмановска од Битола, членка на „Шанел“. Титулата втора придружничка и припадна на 19-годишната Зорица Атанасова од Кавадарци, членка на „Црнокрак“.
Доделени беа уште три титули. Мис шарм стана велешанката Дијана Недева, која има 17 години и е членка на студиото „Црнокрак“. Мис фото е Ели Чупона од Битола, додека публиката за своја убавица ја избра Кристина Кочова од Демир Капија, двете од студиото „Шанел“.
Извор: Нова Македонија