вторник, 28 август 2007

Морталити

„Морталити“ е еден од најдобрите Македонски метал бендови во денешно време. Свират мелодичен дет метал и кон крајот на минатата година го снимија својот прв професионален, сплит албум заедно со канадската група „Mark of Cain“. Бендот е составен од тројца членови, Боби - вокал и гитара, Горјан - бас гитара и Драган - тапани. Имаат учествувано на „Рок Фест“ во 2006 како и на многу други свирки во Прилеп, Скопје, Битола, Кичево... Без разлика каква музика слушате Ви препорачувам да го симнете албумот од пет песни и да ја почувствувате енергијата која доаѓа од нивната музика.
Морталити - Сплит албум (2006)