четврток, 30 август 2007

Се реактивира киното

Вечерва (20.00 часот), по долги години пауза, со циклус на европски филмови во Домот на културата „Марко Цепенков“ во Прилеп се реактивира старото кино.
„Оваа сала има идеални услови, а поседуваме и соодветна техника, и ќе сториме се да и овозможиме вистинско уживање на публиката пред незаменливиот голем екран“, вели директорот на Центарот за култура Тони Чадлески, кој соработува со МКЦ од Скопје, а најавува циклуси и од кинотеката на Македонија и од „Јадран филм“ од Загреб.