вторник, 28 август 2007

Елена Петреска втора на Охридски Трубадури


Нашата пејачка Елена Петреска го освои второто место од публиката на поп вечерта од интернационалниот музички фестивал „Охридски Трубадури“ што се одржа викендов во Охрид. Таа ја испеа песната „НЛО“ од авторите Владимир Дојчиновски и Ристо Самарџиев. Победник од публика беше Адријан Гаџа, додека третото место го освои Роберт Билбилов. Наградите од жирито ги освоија, дуетот Елвир Мекиќ и Маја Саздановска, Нокаут и Ема Гариќ од прво до трето место соодветно.