понеделник, 25 мај 2009

Мото-тура Мариово 2009

05.06.2009:
10-12 Пристигнување и пријавување на учесниците на плоштадот „Александрија“ во Прилеп
12.00 Свечено отварање на мото турата
12.30 Брифинг околу возењето и оформување на колоната
13.00 Старт на турата- Прилеп-Мариово
14-15 Пристигнување во кампот, подигање и сместување
16.00 Забавна програма: (Пиворидарење, турнир во мал фудбал-државни екипи, кратки утакмици)
21.00 Прогласување на победниците (поделба на признанија и награди)

06.06.2009:
Будење и утринско кафе
10.00 Организирана тура низ Мариовскиот предел со посета на попатни места со туринг водич (посета на с.Витолиште, с.Манастир, с.Крушевица, с.Чаниште – организиран ручек за учесниците на Мото турата, Расимбегов мост – освежување)
16.00 Враќање во кампот
18.00 Мото игри (гимпкана, bite the weenie, push the barrel...)
20.00 Прогласување на победниците на Мото игрите (поделба на награди)
21.00 Забавно-културна програма

07.06.2009:
Будење со утринско кафе, расформирање на кампот, средување на околината од аспект на еколошка чистота
11.00 Тура: Мариово – Прилеп (Дом на Култура Марко Цепенков – голема сала)
12.00 Свечено затворање на Мото Турата