среда, 22 јули 2009

Монодрама на Бобан Алексоски

Во рамките на културното лето во Прилеп,кое го организира Локалната самоуправа во недела на 26 ти јули со почеток во 21:00 часот на летната сцена од Могилата на непобедените младиот талентиран актер Бобан Алексоски ќе ја изведе монодрамата „Лоши спомени“.
Монодрамата „Лоши спомени“ всушност е селекција т.е избор на сцени од монодрамата „Детски работи“ на Рејмон Кус.
Излитено и лошо минато на еден млад човек, каде што и убавите спомени се претвориле во лоши е главната тема во монодрамата, тука е и вечното прашање за тоа каде одиме после смртта?
Бобан Алексоски е млад актер кој игра во Народниот театар „Војдан Чернодрински“-Прилеп од својата девет годишна возраст. Сега е гимназијалец во прилепската гимназија, но вели дека продолжува на Факултетот за драмски уметности во Скопје.
„Театарот е мојата желба и страст која целосно се исполнува, театарот ми е во срцето,а сцената ми е во душата“-вели Бобан.