сабота, 16 февруари 2008

КЛО

„КЛО“ се еден од најоригиналните музички бендови што потекнува од Прилеп. Бендот е составен од тројца музичари: Дејан Змејкоски (гитара, бас), Соња Димитриоска (вокали, флејта) и Александар Ников (гитара). Нивната музика нема дефиниција. Звукот на „КЛО“ се состои од комплексни гитарски текстури и интроспективен и етеричен вокал. Бендот е под влијание на „Mazzy Star“, „My Bloody Valentine“, „Cocteau Twins“, „Cranes“ и др. Моментално го спремаат нивниот прв албум, а имаат издадено и едно демо кое е снимено во доста лоши услови. Соња има соработувано со „Mooger Fooger“ на првиот и на последниот албум, додека заедно со Дејан учествуваа во првиот албум на Пиколомини. Минатата години учествуваа со една преработка во реиздавањето на албумот на култната македонска група од 80-тите, „Бастион“. Досега имаат само два акустични настапи во „Канал 103“ радио и во клубот „Лудница“. Неколку нивни нумери можете да слушните на нивната MySpace страна.