понеделник, 04 февруари 2008

Почна акцијата за пошумување

Со засадување на дрвца во дворот на гимназијата „Мирче Ацев“ започна акцијата за пошумување на Македонија и во нашиот град. На 12 март е финалето на кампања, под мотото „Засади ја својата иднина“, која ќе кулминира со засадување 2 милиона садници. Раководител на акцијата е познатиот оперски пејач Борис Трајанов, а ќе учествуваат и други познати естрадни имиња како Каролина и Калиопи. Кампањата ќе има натпреварувачки карактер односно ќе се натпреваруваат градовите помеѓу себе кој повеќе садници ќе засади. Борис Трајанов ќе биде командант во Прилеп бидејќи и самиот има прилепско потекло, додека во Битола командант ќе биде Каролина Гочева. На самиот ден ќе има и музички концерти во сите градови со локални групи. Поддржете ја и вие акцијата. За подобра иднина на нашиот град.